Utopil sa Mike Hopkins, oscarový zvukár filmu Pán prsteňov

01.01.2013 Celý región

Wellington 31. decembra (TASR) - Pri nehode počas raftingu na Novom Zélande sa utopil uznávaný zvukár Mike Hopkins, ktorý pracoval na filmoch Pán prsteňov, King Kong či bondovke Chobotnička. Za filmové trháky si vyslúžil dvoch Oscarov.

Hopkins, 53-ročný Novozélanďan, zahynul v sobotu 29. decembra, keď spadol do rýchleho a silného prúdu v úseku rieky v odľahlom pohorí Tararua na Severnom ostrove. Informovala o tom dnes britská spravodajská televízia Sky News.

Policajná hovorkyňa Carolyn Watsonová uviedla, že jeho dve spoločníčky, ktoré nemenovala, prežili.

Trojica mala na sebe záchranné vesty, neoprénové kombinézy a prilby.

Podľa novozélandskej televízie TVNZ sa jednej žene na rafte podarilo dostať do bezpečia, pričom druhú spoločníčku zachránil motorový čln.

Polícia sa všetkým zúčastneným poďakovala za pomoc pri záchrannej akcii. "Chceme poďakovať všetkým, ktorí pomáhali pri hľadaní pána Hopkinsa a pri záchrane jeho spoločníčok," uviedla policajná hovorkyňa a dodala: "Predovšetkým vodičovi motorového člna, ktorým nám prišiel pomôcť, a hoci značne ohrozoval svoj vlastný život, dokázal ženu zachrániť. V duchu sme v týchto ťažkých chvíľach s rodinou zosnulého."

Hopkins získal Oscarov za svoju prácu na filme Pán Prsteňov: Dve veže (v roku 2003) a na filme King Kong (v roku 2006), keď spolupracoval s americkým zvukárom Ethanom Van der Rynom.

Takisto pracoval na niekoľkých ďalších významných filmoch ako Blade Runner, Superman, Posledný cisár či Chobotnička.
 

Vyberte región